Ergene’de Atamız Özlemle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. Yıldönümünün de Ergene’de düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

Atatürk Meydanı’nda yapılan Atatürk’ü Anma Törenine; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel,Garnizon Komutanı Hava Savunma Binbaşı Halil Kökdemir, Ergene Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri,siyasi partilerin ilçe başkanları, çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen anma töreni  Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasıyla başladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği saat 09:05’te sirenlerin çalınmasıyla birlikte törene katılanlar, 76. yıl önce aramızdan ayrılan Tarihimizin Kahramanı Atamız için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından çelenk töreni sona erdi.

Atatürk’ü anma etkinlikleri, Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde konferans salonunda gerçekleşen; Atatürk konulu sinevizyon gösterimi ve Atatürk Oratoryosu ile devam etti.   10 Kasım Anma Programı çerçevesinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Hava Savunma Üsteğmeni Erhan Arslan ‘ Ülkemizin kurucusu başöğretmenimiz ve aynı zamanda ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yılında onun yokluğunun acısını en derinden hissetmekteyiz. Bizler onun eselerlerinin varisi olmaktan duyduğumuz gururla bu acıyı çalışmaktayız’ dedi. Ardından Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk oratoryosu sahnelendi. Atatürk’ün hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından anma töreni sona erdi.