Ergene´nin Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü

Ergenenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü Şehit Onbaşı Arman Galata Ortaokulu’nda yapılan törenle kutlandı.

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem’in de katılım gösterdiği kutlama programına ilgi oldukça yoğundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program, Başkan Yüksel’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Yüksel yaptığı konuşmada “Ergene’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladığımız bu önemli ve anlamlı günde, bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Ergene, üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti'nin Rumeli'de fethettiği ilk şehirlerdendir.

1.Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti'nin en güçsüz zamanında, vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan Ergene, Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz ‘da büyük zaferler kazanan Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları, Lozan Antlaşması'nın imzalanmasıyla birlikte düşman ordularını vatanımızdan atmış ve ülkemiz için büyük bir öneme sahip olan devrimleri hayata geçirmiştir. Atatürk Gençliğinin hedefi, bilimsel düşünceye sarılarak çağdaş uygarlık hedefine ulaşmak olmalıdır. "Tarihini bilmeyen, geleceğini de bilemez," sözünden hareketle tarihimizi öğrenerek, ondan ders çıkarmalıyız.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Öğrencilerin şiir okumaları ve Halk Oyunları gösterisiyle devam eden program yapılan kokteyl ile sona erdi.