Ergene ’de Termik Santral Mücadelesi Açılışa Damga Vurdu

Türkiye’nin 10. Kalkınma Planında yer alan Yerli Kaynaklara Dayalı Enerji Üretim programı Eylem Planı çerçevesinde Ergene İlçesinde kurulması planlanan ‘Kömürlü Termik Santrale’ karşılık Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel mücadelesini, Vakıflar Mahallesi Kanalizasyon inşaatı temel atma töreninde de sürdürdü.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK, Çorlu Belediye Başkanı Ünal BAYSAN, Muratlı Belediye Başkanı Nebi TEPE
anı Nebi TEPE’nin de destek verdiği ‘ Termik Santral Mücadelesine’ vatandaşlar da pankartlarla ‘ Zehir Solumak İstemiyoruz’ diyerek tepkilerini duyurdu.
Ergene Belediye Başkanımız Sayın Rasim Yüksel’ Modern bir ilçenin, temiz bir şehir ve insanca yaşamak adına elimizden gelen mücadeleyi sergilerken, halkımızı hiçe sayan ve Dünyada sadece 3. Dünya Ülkelerinin kullandığı kömürlü termik santralleri hem de burnumuzun dibine kurmak istiyorlar. Geleceğimizin teminatı için çocuklarımız için termik santral mücadelesine devam edeceğiz’ ifadelerine yer verdi.’nin de destek verdiği termik santral mücadelesine vatandaşlar da pankartlarla ‘ Zehir Solumak İstemiyoruz’ diyerek tepkilerini duyurdu.

Termik Santral, Trakya’nın Meselesidir

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Modern bir ilçenin, temiz bir şehir ve insanca yaşamak adına elimizden gelen mücadeleyi sergilerken, halkımızı hiçe sayan ve dünyada sadece 3. Dünya Ülkelerinin kullandığı kömürlü termik santralleri hem burnumuzun dibine kurmak istiyorlar. Termik santrali kurdurmamak için vatandaşlarımız, muhtarlarımız, sİvil toplum kuruluşlarımız ile her türlü yasal mücadeleyi yapacağız. Geleceğimizin teminatı için çocuklarımız için termik santral mücadelesine devam edeceğiz’ dedi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel ayrıca ‘  26 Mart Cumartesi Günü Ulaş Mahallesi’nde  yapılacak olan termik santrallere hayır mitingine tüm halkımızı davet ediyorum. Unutmayınız ki bu mesele sadece Ergenenin meselesi değildir. Tüm Tekirdağ’ın hatta Trakya’nın meselesidir’ ifadelerine yer verdi.