Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında Başkan Yüksel Pedal Çevirdi

Her yıl 16 – 22 Eylül tarihleri arasında sadece ülkemizde değil dünyanın pek çok noktasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Ergene Belediyesi tarafından da Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik teması ile bisiklet turu etkinliği düzenlendi.

Velimeşe Mahallesi’nde yer alan Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu bahçesinden başlayan ve pandemi dönemi nedeniyle sosyal mesafe kuralları gözetilerek gerçekleştirilen bisiklet turuna Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kapalı Spor Salonu bahçesinden başlayarak Ergene Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu ve Ergene Naim Süleymanoğlu tesisleri çevresinde gerçekleştirilen bisiklet turunun ardından Başkan Yüksel ve beraberindekiler Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’ta boy gösteren Ergene Velimeşespor antrenmanına katılarak futbolcular ve teknik ekiple günün anısına fotoğraf çektirerek başarılar diledi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak bilgiler veren Başkan Yüksel, “Günün çalışma temposu içerisinde hareketsiz kalan vücudun bisiklet başta olmak üzere çeşitli sporlar ve egzersizlerle harekete geçirilmesi sağlık açısından da son derece önemli. Bu sporların içerisinde bisiklet sporu hem çevreci bir ulaşım aracı olması hem de 7’den 70’e herkesin kullanımına uygun olması nedeniyle öne çıkıyor. Bisiklet başta olmak üzere Ergene halkında spor farkındalığını çeşitli organizasyon ve etkinlikler düzenledik. Bugünkü bisiklet turu bizim içinde adeta bir nostalji oldu daha evvel çocukluğumuzda, gençliğimizde kullandığımız bisiklete bir kez daha binme imkanı bulduk ve bir nevi geçmişe de yolculuk ettik. Bu etkinlikle amacımız farkındalık oluşturmak. Bölgemiz sanayinin olduğu kadar bu sanayiye bağlı trafiğin de yoğun olduğu bir bölge. Bu nedenle ortaya çıkan hava kirliliği hem bölgemizi, hem de dünyamızı ciddi manada olumsuz etkiliyor. Avrupa Hareketlilik Haftası vesilesi ile attığımız bu adımı daha da ileri götürmek için çeşitli etkinlik ve organizasyonlar düzenleyerek en çevreci ulaşım aracı olan bisikletin kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Etkinliklerimiz sadece bu hafta ile sınırlı kalmamalı ve kalmayacak. Bisiklet turuna katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bisiklet turunun ardından katılımcılara meşhur Velimeşe bozası ikram edildi.