Velimeşe – Çorlu Arasındaki Ulaşımda Kartlı Sistem Dönemi Başladı

Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) kapsamında Ergene ilçesinin Velimeşe Mahallesinden Çorlu ilçesi istikametinde vatandaşlara hizmet verecek olan toplu ulaşım araçları kartlı sistem seferine bugün itibari ile başladı.

Toplu taşıma araçlarında kartlı sisteme geçiş sürecine ilişkin Velimeşe Mahallesinde düzenlenen etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış Konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral, ‘ Kooperatifimiz bünyesinde bulundurduğu araçları yeniledi. Daha modern ve uygun koşullarda hizmet vermek adına hizmetlerimizden biri olan kartlı sisteme geçişi sağladık. 2 yıl öncesinde TETUS Projesine başladığımızda amacımız modern yapı içerisinde vatandaşlarımıza hizmet sunabilmektir. Yasalar çerçevesinde engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ücretsiz ulaşım hakkını vermek amacıyla çalışmalarımızı yürüttük.  Esnafımıza makul ölçülerde yasalar çerçevesinde esnafın mağduriyetini en aza indirecek şekilde planladık. Bugün de Velimeşe Mahallesinde kartlı sistemin başlatıyoruz, herkes için hayırlı olsun’ ifadelerine yer verdi.

Ardından sözü alan  Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘  Büyükşehir Belediyemiz her alanda hizmet çalışmalarını Ergene ilçemizde gösterdi. Alt yapıdan üst yapı çalışmalarına ve okul projelerine kadar hayata geçirdiği proje ve hizmetlerle destekçimiz olmuştur.  Her mahallemizde belediye olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde iki spor salonunu hizmete açtık. Büyükşehir Belediyemizin Velimeşe Mahallemiz ve Çorlu arasındaki ulaşımı sağlayan bu hizmet için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "2018 kilometre altyapı yapmışız. Yeni kurulan bir Büyükşehir Belediyesi için bu basit bir olay değildir. Yerin üstüne değil, altına gömüyorsunuz yatırımınızı. Hem de öyle bir hizmet ki bu, insanlara zahmet vererek yapmak durumunda kalıyoruz. Maalesef ki işlerimiz bitene kadar vatandaşlarımız zahmet çekiyor. Ama bitirdiğimiz zaman o insanlar kalkıp bize teşekkür ediyorlar. Onların çocukları, torunları, sonraki kuşak nesilleri, tertemiz bir çevre ve havaya kavuşuyorlar. Bunları gerçekleştirmek kolay değil arkadaşlar. Bunların yanı sıra birçok konu var. Yeni yasa ile birlikte Büyükşehir olan belediyeler arasında ulaşımda dönüşümü en geç tamamlayan belediye, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'dir. Biz de diğer belediyelerde olduğu gibi keskin ve katı davranabilirdik, ancak esnek ve yapıcı davranmaya çalışarak sabırlı olduk. 2 sene önce bitmesi gereken işlemleri son sene radikal kararlar alarak tamamladık. Tekirdağ'ın tamamında, en ücra mahallesinde bile ulaşımın tamamen olduğu bir sistem olacak. Bu hizmetimizin Ergenelilere, Çorlululara hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bugün Edilen Ziyaret Sayısı: 496 | Toplam Ziyaret Sayısı: 1720102