Şehitlerin adı Ergene’de yaşatılacak

Ergene Belediyesi’nin Ocak ayı olağan meclis toplantısı öncesi konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Acısıyla tatlısıyla 2023 yılını geride bıraktık. 2023 yılında ülkemizi derinden sarsan hepimizi üzüntüye boğan 50 bini aşkın vatandaşımızı yitirdiğimiz 100 binden fazla insanımızın yaralandığı deprem felaketini yaşadık. Yine yıl boyunca meydana gelen sel felaketlerinde hayatlarını kaybedenler oldu. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize bir kez daha başsağlığı yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

2023 yılının son günlerinde yine yüreğimizi yakan bir haber aldık diyen Başkan Yüksel, “Kahraman Mehmetçiğimizin Kuzey Irak bölgesinde icra ettiği Pençe Kilit Harekatı sırasında bölücü terör örgütüne mensup hain teröristlerin saldırısı sonucu 12 vatan evladının şehit olduğu haberi bir kez daha yüreğimizi dağladı. Bizler de Ergene Belediyesi olarak 2024 yılının ilk meclis toplantısında şehitlerimizin adını ölümsüzleştirmek için Karamehmet Mahallemizde çalışmalarına başladığımız ve kısa süre içerisinde tamamlayacağımız meydan projesine ‘Karamehmet Şehitler Meydanı’ adını vermeyi ve bu şekilde şehitlerimizin adını yaşatmayı uygun gördük. Bu kararın alınmasında katkı sunan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin adını yaşatacağımız Karamehmet Şehitler Meydanı halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Ergene Belediye Meclisinde ayrıca 2023 yılının Türkiye Cumhuriyetinin yüzüncü yılı olması nedeniyle ilçedeki bir caddeye 100. Yıl Caddesi adı verilmesi kararı da alındı. Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonunda görüşülerek değerlendirilecek olan önerinin ardından komisyonca belirlenecek olan uygun bir caddeye 100. Yıl adı verilecek.