30 Ağustos Zafer Bayramımızı Ergene’de Coşkuyla Kutladık

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ergene’de de çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlandı. Marmaracık mahallesinde gerçekleşen bayram kutlamasında büyük bir coşku hakimdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Ergene İlçesi Marmaracık mahallesinde yoğun bir katılım ile kutlandı. Kutlama programının başlangıcında Atatürk anıtına çelenk sunma töreni gerçekleşti. Çelenk sunma törenine Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan Yardımcıları, Menderes Yıldız, Nuh Nuhoğlu, Ayça Çevikelli, Ergene Belediyesi Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla son buldu.

Çelenk sunma töreninin ardından Ergene Kaymakamlığında tebrikat töreni gerçekleştirildi Ergene Kaymakamlığında gerçekleşen tebrikat töreninde Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı Fuat Dönmez ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel tebrikleri kabul etti.

Ergene Kaymakamlığında gerçekleşen tebrikat töreninin ardından Marmaracık mahallesindeki tören alanına geçildi. Tören alanında yine Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı Fuat Dönmez ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel askerlerin, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı. Marmaracık mahallesinde gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızı okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin ardından Ergene Kültür ve Sanat Derneği Halk Dansları Topluluğu halk oyunları gösterilerini sundu. Halk oyunları gösterilerinin ardından resmî tören geçişi yapılarak bayram programı sona erdi.