Ergene Zabıtası Her Daim Engelli Vatandaşların Yanında

Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İlçe genelinde rutin olarak yapmış olduğu denetimlerinin yanı sıra Ergene İlçesinde bulunan engelli vatandaşlarına da yardım ederek Sevgi Kenti Ergenedeki dayanışmayı yardımlaşmayı en iyi şekilde yerine getiriyor.

Belediye sınırları içinde ilçenin düzenini, ilçe halkının huzurunu sağlayıp ve sağlığını korumak amacıyla kanun, tüzük ve yönetmelikleri uygulamakla yükümlü olan Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İlçe genelinde bulunan engelli vatandaşlara da yardım eli uzatıyor.

Ergene’de akülü araçları ile karşıdan karşıya geçmek isteyen, kaldırımlardan tek başına inemeyen engelli vatandaşların yardımına koşan Zabıta ekipleri ayrıca yeri geldiğinde de kent merkezinden engelli vatandaşlarımızı kendi araçları ile evlerine bırakıyor. Her daim sevgi ile büyüyen Ergenemizde Zabıta ekiplerimizin bu güzel çalışmaları Ergene halkının takdirini kazanıyor.

Aylık olarak rutin bir şekilde ilçe halkının sağlıklı ve güvenli bir şekilde alış veriş yapmaları için denetimlerine de devam eden Zabıta personeli kuruyemiş, market, tatlı ve pasta satışı yapan iş yerlerini denetlemeye de devam ediyor. Bunun yanı sıra ayrıca, işyeri açma ve çalışma ruhsatı, halk sağlığı açısından büyük önem arz eden işyerlerinin genel temizliği, sağlık kurallarına uygunluk, çalışan personelin kişisel bakımı ve hijyen belgeleri gramaj ve etiket yönünden uygunlukları ile ayrıca gıdaların son kullanma tarihleri, saklama koşulları da denetleniyor.