Ergene Belediyesi Ağustos Ayı Olan Meclis Toplantısı Yapıldı

Ergene Belediye Başkanlığının Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında yapıldı. Ulaş Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

2. oturumda gerçekleştirilen Ağustos ayı meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ‘Alınacak kararların ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Yoklama ve önergelerin görüşülmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri içerisinde yer alan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün 13.07.2018 tarih ve E.156 sayılı yazısına konu olan İçkili Yer Tespit Komisyonu Üyelerine Hasan Ergün, Erol Obuz, Selahaddin Arbağ, Ali Aydoğdu ve Salih Tıknas’ın seçilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün yazısına konu olan Galvzaniz Çöp Konteynerlerinin (büyük işletme ve fabrikalara) 2018 yılı satış bedeli Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmesinin ardından  950,00 TL olarak belirlenmiştir.

Ulaş Mahallesinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Menekşe Sokak  olarak değiştirilen eski ismi Mahmuzlu Sokak olan sokağın isminin yeniden ‘ Mahmuzlu Sokak’  olarak değiştirilmesine talebi görüşülmek üzere Meydan Bulvar Cadde İsim Komisyonuna havale edildi.

Ergene İlçemiz sınırları içinde yapmakta olduğumuz ve Belediye Meclisimizin 07.03.2018 tarih ve 50 sayılı kararı ile kabul edilen ‘Uygulama İmar Planı Değişikliklerine’ süresi  içinde yapılan itirazların görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

Zabıta Müdürlüğü’nün konusu kapsamında gündemde yer alan Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü  Görev, Yetki Sorumluluk ile Çalışma Usul ve Esasları ile Emir ve Yasakları Yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün yazısına konu olan İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardım amacıyla Gıda Bankacılığı yapılması hususu oy birliği ile karara bağlandı. Projesi devam eden ‘Gündüz Bakım Evi’ ile ilçede ikamet eden 25-66 aylık çocukların zihinsel, bedensel ve algısal gelişimlerini sağlamak için projesi alınacak aylık ücretin 2018 yılı 500,00 TL olarak, isminin tren kazasında hayatını kaybeden Beren bebeğin isminin verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 20.07.2018 tarih ve E.2465 sayılı yazısına konu olan Otopark bedelinin mahalle bazında uygulama oranı %70 olarak Sağlık, Yeşiltepe, Velimeşe, Marmaracık, Ulaş ve Cumhuriyet Mahallelerinde uygulanmasına diğer mahallelerde %60 olarak belirlenmesine karar verildi.

Komisyondan gelen kararların görüşülmesinin meclis toplantısı sona erdi.