Ergene’de Halk Oyunları Yaz Okulu Devam Ediyor

Ergene Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata  geçirdiği  Yaz Okulu Kurslarından biri olan Halk Oyunları Yaz okulu Marmaracık ve Velimeşe Mahallelerinde devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslardan öğrenciler kadar velilerde çok memnunlar.

Ergene Belediyesinin ücretsiz yaz okulu kursu olan Halk Oyunları yaz okuluna rağbet bu sene oldukça fazla. Ergene İlçesinin 17 mahallesinden de öğrenciler tarafından katılımın sağlandığı halk oyunları yaz okulunda toplamda 98 öğrenci yer alıyor.

2 Temmuz tarihinde başlayan halk oyunları yaz okulu kursları Marmaracık Mahallesindeki düğün salonu ile Velimeşe Mahallesinde bulunan düğün salonlarında gerçekleşiyor. Haftada 2 gün gerçekleşen halk oyunları yaz okulunda öğrenciler farklı yörelere ait dans figürleri öğreniyor.

Velimeşe Mahallesinde önce ki gün gerçekleşen halk oyunları yaz okulunu ziyaret eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel öğrencilere başarılar dilerken onlarla yakından ilgilenen kurs öğretmenlerine de teşekkür ederek, “Bu sene değişik branşlarda açmış olduğumuz yaz okullarında öğrenci kardeşlerimiz yaz tatillerini en iyi şekilde geçiriyor. Ergene Belediyesi olarak çocuklarımıza eğitim alanında her türlü desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz” dedi.