Ergene’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü tüm ilçede olduğu gibi Ergene ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Marmaracık Mahallesi Demokrasi meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören programında Ergene Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenk sunumunun akabinde  saygı duruşun ve İstiklal Marşı okundu.

Marmaracık Mahallesi Cumhuriyet Bulvarında devam eden 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıldönümü kutlama programına Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Piyade Albay Nizamettin Alp, belediye başkan yardımları, siyasi parti temsilcileri,  belediye meclis üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yanı sıra Ergene Halk Oyunları topluluğunun gösteri ve şiirlerin okunduğu resmi tören programı merasim geçidi ile sona erdi.

Ergene Belediyesi’nden 30 Ağustos Zafer Bayramına Yakışır Açılış

Ergene Belediye Başkanlığı önemli günlerin anısına açılışını gerçekleştirdiği hizmet çalışmalarına 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir yenisini daha ekledi.

Ahimehmet Mahallesinde ‘Cumhuriyet Parkının’ açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Rasim  Yüksel’ Ergene İlçesinin Her Bölgesinde Hizmet Var’ mesajında bulundu. Düzenlenen açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu, Hülya İnci, Menderes Yıldız ve Ayça Çevikelli’nin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ahimehmet Mahalle Muhtarı Mehmet Ertaş ‘ Bugün yapacağımız Cumhuriyet Parkının açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Bu anlamlı günde 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ergene  Belediye Başkanı Rasim Yüksel başta olmak üzere belediye başkan yardımcılarına, meclis üyelerine mahallemize kazandırdıkları Cumhuriyet Parkından dolayı teşekkür ederim’ ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘Biz Gücümüzü Halkımızdan Alıyoruz’

Ardından sözü alan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Bugünkü bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Atatürk tüm silah arkadaşlarımızı görev şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri kadar hayata geçirdiğimiz hizmetlerle adından söz ettiren bir belediyeyiz. Bizlerin Türk Milletine Atatürk’e ve sizlere borcumuz var. Her mahallemizde hizmet var. Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesinde yol çalışmalarımız devam ediyor. Ahımehmet Mahallemizde yollarımızı yaptık diğer projelerimizi kısmetse hayata geçireceğiz. Köylerimizde düğün salonu ihalesi yapıldı. Çok yakında temellerinde atacağız. Yeşiltepe ve Ulaş  Mahallelerinde kreş  projemiz var. Hizmetin gitmediği hiçbir mahallemiz kalmayacak anlayışımızı bir kez daha hatırlatırken, sevgiyle çıktığımız hizmet yolculuğumuzda Ergenemizi her daim ileriye taşıyacağız’ bilgisini kaydetti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’ 30 Ağustos Zafer Bayramı, 26 Ağustosta Afyon Kocatepe önlerinde başlayan Büyük Taarruz Kütahya Dumlupınar da düşmanın sıkıştırılması ve yok edilmesiyle neticelendirilmiş hemen akabinde de Mustafa Kemal Atatürk’ün; Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir emriyle 9 Eylül’de  İzmir’de düşman ordusunu Ege Denizine dökülmesiyle nihayete ermiştir. 30 Ağustos bu zaferin en önemli günüdür. Biz o zafer gününün yıl dönümündeyiz. Bizler  bugün bu yaşadığımız topraklara vatan kendimize de ulus diyorsak bir ülkenin  vatandaşı olarak geleceğe umutla bakıyorsak işte o 30 Ağustosta düşmanı Egede denize döken Mustafa Kemal ve arkadaşlarına 29 Ekim’de Cumhuriyeti ilan eden Mustafa Kemal ve arkadaşlarına kendi geleceğimizi borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bizler geleceğimizi geçmişten aldığımız emanetlerle olduğunun farkında olan insanlarız. Biz emanete sahip çıkabilmek bize  ve geçmişte bize bu armağanı yad edebilmek amacıyla bugün Ergene Belediyemiz Ahimehmet Mahallesinde Cumhuriyet Parkı açıyor. Ben kendilerini bu güzel ve anlamlı günde böyle güzel bir hizmet yapılabiliyor olmalarından dolayı tebrik ediyorum.  Ergene ilçesi gelişti ve değişmeye devam ediyor bu anlamda Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e Cumhuriyet Parkını hayata geçirmesinden dolayı tebrik ediyor, tüm hemşerilerimin de Kurban Bayramını Kutluyorum’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı kapsamında Ergene Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Grup Soluk’un sahne aldığı Cumhuriyet Parkı açılış programında son olarak Şafak Sönmez’in sahne aldı. Gece boyunca Ergene halkının keyifli zaman geçirdiği  konser ve açılış programında çocukların keyifli zaman geçirmeleri adına Sanat Atölyeleri Çadırı kuruldu. Tişört baskı, yüz boyama, sosis balondan, resim boyama etkinliğine kadar çok sayıda etkinliğin bulunduğu programda ikramlık dağıtımı da yapıldı. Şafak Sönmez konserinde sahneye çıkan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Zor Aşk şarkısıyla geceye damga vurdu. Vatandaşın alkışları eşliğinde şarkılarına devam eden Yüksel, birkaç şarkının ardından sahneyi Şafak Sönmez’e bıraktı.

Gece 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına düzenlenen fener alayı yürüyüşü ile son buldu.

Bugün Edilen Ziyaret Sayısı: 221 | Toplam Ziyaret Sayısı: 1168242